Nalagam ...

Novice


OBVESTILO o panožnih pogajanjih

Spoštovane sindikalne zaupnice, spoštovani sindikalni zaupniki, članice in člani,

 

danes smo, po dolgem času, z vladno pogajalsko skupino sedli za pogajalsko mizo. Uvodoma smo poudarili, da smo pričakovali vladni protipredlog na naš predlog, ki smo ga podali 5. oktobra, in poudarili, da naš  takratni predlog vsebuje koncept odprave nesorazmerij.

Ugotovitev pogajanj je bila, da vlada nima mandata za podajanje protipredloga in so bila tudi ta pogajanja ponovno sklicana brez pravega namena.

 

Sindikalna pogajalska stran je, kljub temu, vladni pogajalski skupini sporočila, da pričakuje odgovor na podan predlog in opredelitev do tega, kakšen mandat sploh ima vladna pogajalska skupina.

 

Opozorili smo tudi na dogovor, vezan na Posebni vladni projekt za J skupino (PVP). Naša zahteva je, da Vlada RS sprejme Posebni vladni projekt tudi po 1. 1. 2024, kar izhaja iz Dogovora podpisanega decembra 2022.

 

Ponovno smo opozorili na nujen sprejem standardov in normativov. Poudarili smo, da izvršitev podpisanih zavez pomeni temelj pravne države, in pozvali Vlado RS, da nas v tem delu vzame resno.

Poudarili smo tudi, da imamo v stavkovnem sporazumu varovalke za napoved stavke, ki jih bomo primorani izrabiti, če vlada svojih zaves ne bo izvršila.

Lep pozdrav,

Polona Tanšek Aškerc, generalna sekratarka