Nalagam ...

Novice


Obvestilo o obisku pri predsednici države

Obveščamo vas, da je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar v ponedeljek sprejela predstavnike Nacionalne koordinacije Zbornice – Zveze, med katerimi je bila tudi naša predsednica Irena Ilešič Čujovič. Na srečanju so predsednico države seznanili s stanjem na področju zdravstvene in babiške nege v Sloveniji in izzivi, s katerimi se izvajalci soočajo pri svojem vsakodnevnemu delu.

Irena Ilešič Čujovič pa je med drugim poudarila, da sta najpomembnejši rešitvi za ureditev stanja v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva sprejetje zdravstvene reforme ter sprejetje in uveljavitev standardov in normativov v obeh dejavnostih in za vsa področja. Sprejetje standardov in normativov je zaveza Vlade RS, ki jo je podpisala v stavkovnem sporazumu decembra lani. Predsednica države je ob tem poudarila, da je upoštevanje že sprejetih zavez nujno, saj bi njihovo neupoštevanje pomenilo kršenje osnovnih načel prava in demokracije.


Predsednica države je zagotovila svojo podporo pri vzpostavitvi kakovostne in strokovne zdravstvene in babiške nege ter pomoč pri prizadevanjih za učinkovit sistem javnega zdravstva, ki bo omogočal vsem dostopne kakovostne zdravstvene storitve.

 

Več preberite na spodnji povezavi:

Zdravstvena nega in babištvo močno vplivata na zdravje ljudi | Predsednica Republike Slovenije (predsednica-slo.si)

Z lepimi pozdravi,

Polona Tanšek Aškerc, generalna sekretarka