Nalagam ...

OBVESTILO - Krovna pogajanja v javnem sektorju

Spoštovani sindikalni zaupniki in zaupnice, članice in člani,

potem, ko smo se prejšnji teden z ministrom za zdravje dogovorili za časovnico pogajanj v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva (o čemer smo vas obvestili 24. 8. 2022), smo ta teden nadaljevali tudi s krovnimi pogajanji v javnem sektorju.

Na dnevnem redu krovnih pogajanj v javnem sektorju so teme, ki se tičejo vseh zaposlenih v javnem sektorju; v tem trenutku se ukvarjamo z uskladitvijo vrednosti plačnih razredov, določitvijo časovnice za odpravo nesorazmerij ter odpravo kompresije v spodnji tretjini plačne lestvice, poračunom regresa za letni dopust za 2022 ter dvigom zneska regresa za prehrano med delom. Cilj je, da v naslednjih treh tednih pridemo do skupnega dogovora glede navedenih tem, da se bo dogovor lahko upošteval že pri septembrski plači, izplačani v oktobru.

V SZSVS ves čas krovnih pogajanj naslavljamo tudi specifike dela v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva. Prizadevali si bomo dogovor glede vaših pravic tudi na krovnih pogajanjih doseči čimprej. O napredku pogajanj vas bomo sproti obveščali.

Lep pozdrav,

Irena Ilešič Čujovič, predsednica