Nalagam ...

Novice

Katastrofalne posledice: manjši kraji bi lahko ostali brez lekarn, državljani bodo prišli težje do zdravil, ta pa bodo dražja

Spoštovane sindikalne zaupnice in zaupniki, članice in člani,

na današnji novinarski konferenci v zvezi z predlagano novelo Zakona o lekarniški dejavnosti je predsednica Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Irena Ilešič Čujovič izpostavila škodljivost novele Zakona o lekarniški dejavnosti za zaposlene v dejavnosti, pa tudi za prebivalstvo. »Kot predstavnica zaposlenih v lekarniški dejavnosti podpiram sistem lekarništva, uzakonjen v veljavnem zakonu. Predlagana novela bi bila škodljiva, saj bi pomenila zapiranje manjših lekarn na podeželju in s tem slabšo dostopnost do zdravil za prebivalce Slovenije. Hkrati pa bi imela tudi delovnopravne posledice za zaposlene, farmacevte in farmacevtske tehnike, ki bi bili premeščeni na delo v drug kraj, v najhujši posledici pa bi sledile celo odpovedi pogodb o zaposlitvi, čemur odločno nasprotujemo,« je izpostavila Irena Ilešič Čujovič.

Celotno izjavo za javnost najdete v prilogi.

Lep pozdrav,

Irena Ilešič Čujovič, presednica