Odziv na izjavo dr. Aleša Rozmana

Spoštovani zaupniki, zaupnice, člani, članice,

v Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije smo zgroženi nad izjavo Aleša Rozmana v sredini oddaji 24 ur zvečer na POP TV, ki vidi razlog za epidemiološko sliko v državi tudi v tem, da zaposleni v domovih za starejše občane prihajajo na delo, četudi imajo blage simptome, saj so stimulirani z dodatki. Takšno stališče je ponižujoče do naših članic in članov, ki se že skoraj 8 mesecev iz dneva v dan trudijo zagotoviti stanovalcem dostojno bivanje, kar je v razmerah, ki smo jim od marca letos priča, izjemno težko in terja nadčloveške napore. Da jim ob tem pri bistveno prenizkih dohodkih, na kar v SZSVS opozarjamo že dlje časa, pripada dodatek, je zares minimum, ki si ga zaslužijo – zaslužijo si še mnogo več, česar denar ne more poplačati.

Poudarjamo, da naši člani, zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu, nosijo levji delež odgovornosti in naporov pri spopadanju s posledicami širjenja koronavirusa. Zato je takšna izjava neprimerna in ponižujoča do zaposlenih, ki zagotavljajo 24-urno zdravstveno varstvo in oskrbo ob abnormalnih obremenitvah, hudem pomanjkanju kadra, izčrpani in izgoreli.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Dragica Kekec, univ. dipl. prav.

generalna sekretarka

Permanent link to this article: https://www.sindikat-zsvs.si/2020/odziv-na-izjavo-dr-alesa-rozmana/