Zahtevamo pošteno plačilo, nočemo miloščine!

Na protestu, ki je potekal 3. nov. pod geslom »Zahtevamo pošteno plačilo, nočemo miloščine!«, je približno 2.500 delavk in delavcev članov KSJS iz plačne skupine »J« opozorilo, da s svojimi prihodki, kljub temu da delajo polni delovni čas, ne morejo dostojno živeti in si privoščiti temeljnih življenjskih dobrin, temveč delajo zgolj za plačilo položnic.

V javnem sektorju je 9.000 delavk in delavcev, od tega približno 3000 v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in  5.500 v vzgoji in izobraževanju, katerih plača je nižja od minimalne in dobivajo dodatek do minimalne plače.

Vsaj še 10.000 zaposlenih, pa je takih, ki so povsem blizu minimalne plače tudi na drugih DM, ki so povsem razvrednotena.

Na Vlado RS smo naslovili zahtevo, da zagotovi ustrezno plačilo za njihovo delo in  izpolni zavezo o odpravi anomalij v plačnem sistemu in o ustreznejšem vrednotenju delovnih mest v skupini »J«.

splet-protest-j

Permanent link to this article: https://www.sindikat-zsvs.si/2016/zahtevamo-posteno-placilo-nocemo-miloscine/