Nadomestilo za bolniško odsotnost zaposlenih v zdravstvu in socialnem varstvu bo urejeno v PKP7

Spoštovani sindikalni zaupniki in zaupnice, članice in člani,

naša prizadevanja, da zaposleni v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva dobijo 100 % nadomestilo v primeru okužbe s COVID-19, so končno naletela na plodna tla.

Že nekaj časa potekajo prizadevanja našega sindikata z argumentiranimi dopisi na ministrstva, z vložitvijo amandmajev, z dopisi direktorjem, s pritrdilnim stališčem ZZZS in s pomočjo medijev se je končno premaknilo.

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je po sindikalnih pritiskih v medijih v soboto, 28. 11., spremenil stališče in preko Twitterja sporočil: Strinjam se, da so zdravstveni delavci oz. vsi, ki delajo s covidpacienti, v primeru okužbe upravičeni do polnega nadomestila za bolniško odsotnost. Najbolj izpostavljenim gotovo pripada 100-odstotno nadomestilo. Predlog MZ bo vključen v PKP7.”

Ker je bil odziv ministra Gantarja pozitiven, bomo predlagali konkretno ureditev v PKP7, ki bo veljala za nazaj in tako zajela vse naše člane v zdravstvu in socialnem varstvu, ki so se okužili s covidom.

Upamo, da bo minister držal besedo, sicer pa imamo njegov tvit 😊.

Povezave do člankov iz medijev:

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Dragica Kekec,                                                                                              Irena Ilešič Čujovič,

generalna sekretarka SZSVS                                                                      predsednica SZSVS

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2020/nadomestilo-za-bolnisko-odsotnost-zaposlenih-v-zdravstvu-in-socialnem-varstvu-bo-urejeno-v-pkp7/