SZSVS podpira podnebni štrajk

Na mrtvem planetu ni delovnih mest

Člani gibanja Mladi za podnebno pravičnost 27. 9. 2019 ob 11:55 uri ponovno organizirajo Podnebni štrajk po celotni Sloveniji in se pridružujejo globalnemu gibanju za zeleno in pravično prihodnost. Shod oziroma protest ter povezane aktivnosti podpirajo tudi številne druge civilnodružbene organizacije, med njimi številni sindikati in njihove centrale. Te (ZSSS, Pergam, KSJS) so v četrtek, 19. septembra, pripravile skupno novinarsko konferenco, opozorile, da podnebne spremembe in okoljska kriza predstavljajo resno grožnjo delavcev, ter pozvale k sprejetju socialno smiselnih ukrepov in obenem tudi k udeležbi na podnebnem štrajku v petek, 27. 9. 2019.

SZSVS, ki je član Konfederacije sindikatov javnega sektorja, zato poziva svoje člane k čim večji udeležbi na protestnih shodih, ki bodo potekali v Ljubljani, Mariboru, Novem Mestu, Novi Gorici, Brežicah, Krškem, Velenju, Kopru, Ljutomeru, Ormožu.

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2019/szsvs-podpira-podnebni-strajk/