SZSVS podpira dobrodelni koncert Doma upokojencev Postojna

V Domu upokojencev Postojna, prijetni in topli hiši nasprot’ sonca, so se odločili za organizacijo dobrodelnega koncerta pri prizadevanjih za aktivno in pestro jesen življenja. Z velikim navdušenjem so se namreč lotili prenove prostorov za 34 najranljivejših stanovalcev z demenco. V okviru prenove bodo s sodobno opremo, prilagojeno osebam z demenco, opremili dve gospodinjski skupnosti ter tako poskrbeli za mnogo bolj kakovostno in tudi varnejše bivanje. Prenovo bodo zaključili v decembru 2019.

Žal pa ugotavljajo, da delujejo v času, ko se domovi soočajo z velikim pomanjkanjem sredstev glede na vse večje potrebe družbe, ki se hitro stara. Glavnino sredstev jim je s skrbim poslovanjem in ob pomoči Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Občine Postojna sicer uspelo zbrati, zmanjkalo pa je denarja za del opreme, s katero bodo toplini prenovljenih prostorov lahko dali piko na i. Zato so se odločili, da se s prošnjo za pomoč neposredno obrnejo tudi na skupnost, v kateri delujejo.

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije v Domu upokojencev Postojna zelo uspešno deluje že vrsto let in zato toliko bolj razumemo, da so prizadevanja vodstva doma v interesu tako stanovalcev kot zaposlenih v domu. Zato dobrodelni koncert podpiramo in pozivamo naše člane, da se ga v čimvečjem številu udeležijo.

Irena Ilešič Čujovič, univ. dipl. prav.
predsednica

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2019/szsvs-podpira-dobrodelni-koncert-doma-upokojencev-postojna/