Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide podprl predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah ZPIZ-2

Spoštovani,

obveščamo vas, da je včeraj Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide na svoji 33. nujni seji podprl predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah ZPIZ-2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah ZPIZ-2 tudi po sprejetih amandmajih (amandmaji so bili predvsem redakcijske narave, upoštevajoč določene pripombe Zakonodajno-pravne službe
), ostaja v okviru soglasja, ki je bilo podano s strani Ekonomsko-socialnega sveta in torej v okviru besedila, dogovorjenega med socialnimi partnerji.

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah ZPIZ-2 bo nadalje obravnavan na plenarni seji Državnega zbora v petek, 29. 11. 2019, ko je predvidena tudi dokončna potrditev in sprejem zakona, o čemer vas bomo naknadno tudi obvestili.

Irena Ilešič Čujovič, univ. dipl. prav.
predsednica

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2019/odbor-za-delo-druzino-socialne-zadeve-in-invalide-podprl-predlog-zakona-o-spremembah-in-dopolnitvah-zpiz-2/