Izredni volilni kongres SZSVS

Obveščamo vas, da bo izredni volilni kongres Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije (SZSVS) jutri, v četrtek, 30. 5. 2019, s pričetkom ob 10. uri v Ljubljani (hotel Four Points by Sheraton, MONS).

Poleg izvedbe volitev predsednika SZSVS za nadomestni mandat do leta 2021 bo kongres obravnaval tudi aktualno problematiko s področja zdravstva in socialnega varstva in težave, ki pestijo članice in člane SZSVS. Zaveze iz stavkovnega sporazuma, ki ga je Vlada RS s SZSVS podpisala 3. 12. 2018, se ne uresničujejo v skladu z določeno časovnico ali pa se sploh ne uresničujejo. Poleg implementacije prenovljenih aktivnosti in kompetenc v zdravstveni negi v praksi članice in člani SZSVS pričakujejo določitev in uveljavitev standardov in normativov v vseh poklicnih skupinah v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva. Brez standardov in normativov članice in člani SZSVS delajo na skrajnem robu svojih zmogljivosti.

Kongres bo predvidoma končan ob 12.30 uri in takrat bomo podali tudi izjavo za javnost.

Lep pozdrav,

Dragica Kekec,

generalna sekretarka

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2019/izredni-volilni-kongres-szsvs/