Poplačilo tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo zdravstvenim zavodom zagotovil sredstva za poplačilo tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij.

Finančni načrt ZZZS  za letošnje leto ne predvideva 34 milijonov evrov, kolikor bi potrebovali za poplačilo tretje četrtine plačnih nesorazmerij za javne uslužbence. Na novinarski konferenci je  predstavnik ZZZS sektorja za informiranje in odnose z javnostmi povedal, da je z zakonom določeno, da morajo ta sredstva za poplačilo zagotoviti izvajalci v okviru lastnega finančnega načrta z notranjim razporejanjem. Svetovalka finančnega direktorja  ZZZS pa  je pojasnila, da zdravstvenim zavodom februarja ne bodo izplačali teh 34 milijonov evrov posebej za odpravo plačnih nesorazmerij, pač pa bodo poravnali drugo in tretje nakazilo za december 2013, katerih plačilo so prenesli na letošnje leto.

Nujno pa bo potrebno zagotoviti nove prilive sredstev v zdravstveno blagajno.

Dopis predsednika SZSVS predsednikom sindikata zavoda.

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2014/poplacilo-tretje-cetrtine-odprave-placnih-nesorazmerij/