Izobraževalni seminar sindikalnih zaupnikov SZSVS

V ponedeljek 14. oktobra 2013 je potek enodnevni izobraževalni seminar sindikalnih zaupnikov SZSVS. Seminar je pričel predsednik sindikata Zvonko Vukadinovič s pregledom aktivnosti in nalog sindikata (izplačilo ¾ plačnih nesorazmerij, odprava plačnih anomalij v skupini J, Standardi in normativi,..). V odprtem dialogu so bile udeležencem predstavljeni načini in možnosti rešitve obravnavane problematike. Samostojna svetovalka SZSVS, Irena Ilešič Čujovič, je predstavila postopke in naloge sindikata v povezavi z delovnimi invalidi in dolgotrajnim bolniškim dopustom. Predstavljeno je bilo tudi izvajanje Aneksa h KP (veljavnega od 1.6.2013 dalje) s strani samostojnega svetovalca SZSVS Bojana Zupančiča. V drugi polovici dneva je finančna in davčna svetovalka, Nataša Sorko, predstavila finančno materialno poslovanje sindikatov zavodov, pripravo zaključnih računov in obveznosti zakonitega zastopnika sindikata zavoda, ki je predsednik. Potekala je razprava z vprašanji in odgovori. Generalna sekretarka, Dragica Kekec, je za konec seminarja predstavila še organiziranost sindikata v zavodih in pogodbo o delovanju sindikata. Seminar je bil dobro zaseden saj se sindikalni zaupniki zavedajo, da je tud usposobljenost za sindikalno delo zelo pomembna. To potrjuje tudi razprava in številna vprašanja iz prakse pri vsaki seminarski temi, kakor tudi na okrogli mizi.

Žal pa ne moremo ponoviti seminarja za tiste sindikalne zaupnike, ki se tega seminarja niso mogli udeležiti.

DSC03774 DSC03775 DSC03788

Permanent link to this article: http://www.sindikat-zsvs.si/2013/izobrazevalni-seminar-sindikalnih-zaupnikov-szsvs/